Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Savustusuunin valmistus

 

Ensiksi valmistimme ulkokuoren, jonka leikasimme 2 mm pellistä ja taittelimme sen särmärillä.
Uunin savustustilan teimme erikseen ja hitsasimme sen ulkokuoreen. Savustustilan kylkiin hitsasimme ritilöiden kannattimet. Savustustilan alla on tulipesä, jonka myös taittelimme särmärillä.





Leikkasimme 1 mm rosterilevystä palasia, joista teimme rasvapeltejä ritilöiden alle. Rälläköimme lovet kulmiin ja teimme taitokset särmärillä. Hitsasimme kulmat umpeen TIG-hitsillä. 







Uunin luukut valmistimme 2 mm pellistä, johonka teimme taitokset särmärillä ja hitsasimme kulmat umpeen TIG-hitsillä. Niihin porattiin reiät keskelle ja niihin kiinnitettiin kahvat pulteilla. Katto taiteltiin myös 2 mm pellistä ja se hitsattiin kiinni kuorilevyyn koko matkalta.
Luukkujen alapuolella tulipesässä on tuhkaluukku jonka valmistuksessa käytimme MIG- ja pistehitsiä.

Kun uuni oli kasattu kokonaan, käsittelimme pinnat tinnerillä, jotta pöly ja rasva saataisiin pois ennen maalausta. Maalasimme uunin kuumankestomaalilla, jotta maali ei karisi pois uunia lämmittäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti